Besturing

De modernste techniek garandeert het beste resultaat.

Met WIDOMIX© of MOLARUS komt uw voer veilig op haar bestemming.

Efficiency op en top

Installaties van Buschhoff maken niet alleen een hoge productie mogelijk bij het malen en mengen van graan, maar garanderen ook een snel en veilig transport.

Daarvoor zorgt de transportapparatuur bestaande uit elevatoren, buis en trogvijzels en transportspiralen.Met een motor aangedreven klapkasten en uitloopschuiven maken een volautomatische productie en het vullen van voorraad en tussenopslag silo’s, mogelijk.

 

Voor het toepassen van een pneumatisch transport gebruikt Buschhoff een speciale transportcompressor type SG 50. Hiermee kan een afstand tot 200 mtr worden overbrugd. De maximale getsporteerde hoeveelheid hangt af van de buislengte en kan tot 3 to per uur bedragen. De Buschhoff besturing zorgt voor een gelijkmatig en continu transport. Het gemalen graan wordt nergens mechanisch belast en vindt energiesparend, en zowat geruisloos, plaats.

Het apparaat heeft een automatisch werkende opgave voor het onderhoud, luchtfilter en drukmanometer. Een leegmelder in de toevoer zorgt voor een ongestoorde productie. De draaibuisverdeler met 3 aansluitingen aan drukleidingen stuurt automatisch 3 doelen aan.

De draaibuis verdelers worden vanuit de computer aangestuurd en maken een volautomatisch transport mogelijk.

 
volledig automatisch besturing vanuit backoffice met registratie voereconomie

 

Maximale capaciteit door frequentie gestuurd proces

 

De technische uitvoering in detail:

 • Transportafstanden tot 200 mtr.
 • Capaciteit 3 ton per uur.
 • 4 kW compressor blazer.
 • Celradsluis in gegoten uitvoering.
 • Bewaking van de luchtfilters.
 • Drukmanometer.
 • Leegmelder in de toevoer.
 • Buisverdelers voor 3 leidingen.

 

De intelligente besturing voor uw maal en menginstallatie.

ImageSpaar tijd en verhoog uw productie met de volautomatische maalinstallatie MOLARUS van Buschhoff. Degenen die graag efficiënt en economisch werken, kunnen de installatieonderdelen met een intelligente computerbesturing in z'n geheel volautomatisch laten werken. De besturing kan héél eenvoudig bediend worden. Dit spaart tijd en kosten. Bovendien is de besturing zeer betrouwbaar, ook onder de zwaarste omstandigheden.

MOLARUS is via de grote knoppen gemakkelijk bedienbaar. Het schrift is zeer duidelijk zichtbaar in het display. De elektronische bouwdelen zijn robuust en steeds van de nieuwste generatie.

Meer geld door intelligente techniek. MOLARUS heeft een elektronische belastingregeling met leegloop uitschakeling. Hiermee werkt u met de molen zeer efficiënt en spaart hiermee 50% energie. De start en stop tijden kunnen vrij worden gekozen. Hierdoor kunt u nachtstroom kiezen. U bespaart energiekosten. MOLARUS kunt u ook koppelen met bestaande installaties. U hoeft geen nieuwe installatie te kopen om MOLARUS te gebruiken.

Ons speciale wissel-maalprogramma maakt het mogelijk met meerdere componenten mengvoer te maken.
Image

Ontwikkeld en gebouwd door Buschhoff

ImageBuschhoff bouwt zelf de complete besturing van de maal en menginstallatie, die in samenwerking met de lastenmeting, de hulpmiddelen voor transport en de WIDOMIX© of BELARUS PC, het vers samengestelde voer op ieder gewenst tijdstip met de juiste hoeveelheid op de juiste plaats brengt.

Standaard kan gekozen worden uit:

 • 70 verschillende componenten,
 • 300 recepten,
 • 30 vrijkiesbare afleverstations
De modulair gebouwde PC kan op elk moment worden vergroot.

De menu gestuurde bediening is geniaal eenvoudig. Het LCD gestuurde display met achtergrondbelichting is zeer overzichtelijk en geeft voortdurend de voortgang van het proces aan. Hoeveelheden en samenstellingen worden afgedrukt.

Acht weegpunten kunnen worden aangesloten, zodat ook kleine hoeveelheden goed doseerbaar zijn voor het exact samenstellen van het gewenste voer.