Mobiel mengen

De kracht van een goed idee

ImageDe tourmix met de 4,5 t. weegmenger is het basismodel van de nieuwe bouwserie. Ze werkt volgens het bekende BUSCHHOFF systeem. Zodra het voer de goede structuur heeft, wordt het naar de combisluis gevoerd en gaat van daar naar de menger. Geplet voer wordt ook pneumatisch naar de sluis gebracht en wordt door de manier van transporteren niet beschadigd.

Een gelijkmatige voerstructuur en een hoge productie worden met dit systeem bereikt.

Andere voercomponenten zoals sojaschrot, kunnen onverwerkt aan de menger worden toegevoegd.

Image

ImageHet Buschhoff systeem maakt het mogelijk om continu niet klevend graan te vermalen en te mengen. Hierbij wordt het graan aangezogen, verkleind en meteen afgevoerd. In de afvoer kan het gemalen graan voorzien worden van een conserveringsmiddel.

Image

De Tourmix 02-SD profileert zich door:
 • Hoogste productiviteit en eenvoudige bediening.
 • Het eenvoudig, volledig leegmaken van de installatie.
 • Minimale onderhoudkosten door minimale slijtage.
 • De eenheid bestaande uit Mercedes-Benz-Dieselmotor OM 501 LA, Hamermolen HF 400 en graanpletter GQ 64-2 is sinds jaren onovertroffen. De productie van deze eenheid werd door het toepassen van de draaistang ventilatorconstructie met voorinloop koeling, opnieuw duidelijk verhoogd. Het inzuig vacuüm werd met 30% verhoogd (-0,65 bar) en zorgt voor een uitstekende aanzuiging.
 • Gemalen graan, geplet graan en componenten worden rechtstreeks (zonder celradsluis) in de menger gezogen en daar gemengd. Aansluitend wordt de menger pneumatisch leeg gemaakt.
 • Door het gebruik van de nieuwe roterende zuiger worden de gemengde resten op de bodem automatisch afgezogen en naar buiten gebracht. Daardoor wordt gelijktijdig de overdruk in de menger, langzaam afgebouwd.

Zuig - druk menger

 • Het volumen van de ketel van de weegmenger is tot 10.880 liter. Bij zwaar schrot zijn vulhoeveelheden tot 7 ton mogelijk.
 • De solide stalen tank is volgens voorschrift 97/23E voor onder druk werkende apparaten gebouwd en door de TÜV gecontroleerd.
 • De continue aanvoer van het graan, rechtstreeks in de mengvijzel en de nieuwe verdeelkop boven de mengvijzel garandeert een hoge menggraad ook bij volle menger.
 • Bij speciale mengsels kan de menger via het met de hand toevoegen van speciale componenten optimaal via een schuif van de andere componenten gescheiden worden.

Stof volledig afscheiden.

 • De gescheiden constructie van stof totaalafscheider en menger resulteert in een hoge zuigcapaciteit.
 • De filters komen niet in contact met het mengsel echter alleen met schrot en geplet materiaal.

Transport capaciteit

 • Korte transportwegen en volledig open kogelkranen garanderen geringe weerstand en een hoge transportcapaciteit.
 • Het pneumatische leegmaken van het mengsel verloopt door middel van een elektronische lastregeling zonder problemen.
 • De uithaal capaciteit is 60 t/uur.
 • De zuig en drukleiding en de uitblaasarm zitten aan de linker kant. Hierdoor kan de bediening aan de rechter kant plaatsvinden en kunnen transportslangen worden opgeborgen.

Bediening en onderhoud

 • Door een logische en ergonomisch uitgekiende positionering, kunnen alle bedieningselementen makkelijk toegankelijk gebruikt worden.
 • Alle machinedelen zijn gemakkelijk toegankelijk.


Image
Volle -Zuig - drukmengerImage
TOURMIX 02-SD Schema resten uithalen

Image
TOURMIX 02-SDImage
TOURMIX 02-SD op aanhanger
Image
Afloopdiagram Tourmix 02-SD

Image
Variomenger T02-V-VE
Wanneer het aankomt op economisch werken en flexibiliteit, is de TOURMIX 02 V-VE nauwelijks te verbeteren. Het bovenste gedeelte van de gepatenteerde Variomenger kan met een soort telescoop worden uitgezwenkt. Resultaat: het mengvolumen wordt verhoogd van 8.200 ltr. naar 11.770 ltr. Hierdoor worden transport en mengtijden verminderd.

Met een opbouwhoogte van 3.7 mt. kan de TOURMIX onder zowat elke brug door.

Een ander pluspunt: de menger werkt door een andere constructie van de afdichting zowat stofvrij. De stof blijft in het systeem.

 

NIEUW: Nu ook met een tankvolumen van 9.200 - 13 600 ltr. Dit komt overeen met een inhoud van 8,2 t. bij een stortgewicht van 600 kg/m3.

 

De voordelen in een oogopslag:

Mengervolumen
variabel van 8.200 l tot 11.700 l (optie 9.200 - 13.600 l)
Opbouwhoogte
2,75 m in verrijdbare toestand
Rest hoeveelheden
minimaal door afzuiging in de bodem
Hoogte instelling
probleemloos tijdens het bewerken mogelijk
Combisluis
verenigde functie van celrad en doorblaas sluis. Hoge levensduur door het gebruik van slijtvaste materialen
Uithaalcapaciteit
Tot 50 t/uur

Image
Buschhoff TOURMIX 02-V-VE